Παρέμβαση στο Τμήμα Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

Η τελευταία μου παρέμβαση στο Τμήμα Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με την ιδιότητά μου ως μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου (6 Νοεμβρίου 2013):

Καλησπέρα,

Συχνά αναφερόμαστε στη δράση του Τμήματος Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης, σαν να είναι κάτι απρόσωπο, παρόλο που τα αποτελέσματα προκύπτουν προφανώς από τη συνεργασία συναδέλφων.
Επειδή η ζωή μού δίδαξε να μη μεταθέτω τα «ευχαριστώ» μου, θα αναφερθώ σύντομα σε ανθρώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος, που με τη δράση τους, αισθάνομαι ότι συνετέλεσαν στο να κλείνει σήμερα, μια εξαιρετικά πετυχημένη θητεία:

- Στο δάσκαλό μου, Πρόεδρο του Τμήματος κ. Μαυρόπουλο, που έχει το ταλέντο να εμπνέει τους ανθρώπους ώστε να εκδηλώνουν τα προτερήματά τους. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί ήταν ο πιο δίκαιος άνθρωπος τις φορές που με «μάλωσε» και ο πιο υποστηρικτικός όσες φορές δουλέψαμε μαζί. Είναι τιμή μου που ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος, με εμπιστεύτηκε τόσες φορές.

 

- Στον κ. Αποστολόπουλο, που με τον πράο χαρακτήρα του και τη συναινετική διάθεσή του, βοήθησε ώστε η επικοινωνία όλων μας να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική.

- Στον κ. Καφετζόπουλο, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου, φαντάζομαι τελικά να έπεισα για τις ειλικρινείς προθέσεις μου. Τον ευχαριστώ για τη δράση του στο Τμήμα, αλλά και για την καταλυτική του παρέμβαση ώστε να αποκτήσει το σχολείο μου ένα εξαιρετικό εργαστήριο Χημείας. Είμαστε πιθανολογώ το μόνο ΕΠΑΛ στη χώρα που συμμετέχει στον ΠΜΔΧ, θα κατεβάσει ομάδα στον EUSO και ετοιμάζει μια σειρά από παρεμβάσεις-έκπληξη με αντικείμενο τη Χημεία.

- Στο φίλο Ανδρέα Καργόπουλο, έναν άνθρωπο που συνετέλεσε με τις δυναμικές παρεμβάσεις του, στην πιο ειλικρινή διατύπωση αγωνιστικού λόγου που άκουσα ποτέ. Φίλε Ανδρέα σου εύχομαι ολόψυχα καλούς αγώνες!

- Στο φίλο Δημήτρη Κουλουμάση, του οποίου η διάθεση προσφοράς είναι αδιαμφισβήτητη. Τα περισσότερα φαντάζομαι αποτυπώνονται στη βαθιά μας φιλία και εκτίμηση.

- Τέλος, θα αναφερθώ στο φίλο Νίκο ψαρουδάκη, έναν Δον Κιχώτη των ημερών μας ή επί το πιο σύγχρονο, έναν μοναχικό καουμπόι, που βοήθησε καταλυτικά στην υλοποίηση πολλών στόχων του Τμήματος. Ο Νίκος αποτελεί μέλος της οικογένειάς μου, του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ.


Ένα από τα πιο ισχυρά «πιστεύω» μου είναι ότι στο Τμήμα συνεργαστήκαμε αρμονικά, γιατί όλοι αισθανθήκαμε ότι βρισκόμασταν μεταξύ άξιων συναδέλφων, ισότιμων και καλοδιάθετων.
Εύχομαι ολόψυχα στη νέα σύνθεση του Τμήματος που θα προκύψει μετά τις εκλογές, να υπάρξει αντίστοιχο κλίμα συνεργασίας.

Δυστυχώς σήμερα ανακοινώνω και επίσημα, ότι δε θα συμμετέχω στις εκλογές ως υποψήφιος. Παρόλο που ακράδαντα πιστεύω ότι η τεχνογνωσία που αποκτάμε εργαζόμενοι για κάποιο επιστημονικό Τμήμα της ΕΕΧ, πρέπει να αξιοποιείται κατά το μέγιστο δυνατό, εντούτοις προσωπικοί λόγοι θα με κρατήσουν εκτός της διαδικασίας εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα απέχω από το Τμήμα. Θα προσπαθήσω στο πλαίσιο του εφικτού να παρίσταμαι στις συνεδριάσεις του και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην επιτυχή πορεία του. Άλλωστε ως εκπαιδευτικός της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αισθάνομαι επιβεβλημένη τη συμμετοχή μου στο Τμήμα.

Να είστε καλά φίλοι, καλή συνέχεια στις προσπάθειες για μια πιο ελκυστική Παιδεία.

Ευχαριστώ για όλα!

Σ. Ασημέλλης