Η θανατηφόρα απάτη του τσαρλατανισμού

 

Σήμερα, υπέπεσε στην αντίληψή μου, άρθρο της κυρίας Αριάδνης Γερούκη στο δικτυακό τόπο "Τι λες τώρα;", το οποίο φέρει τίτλο "Η θανατηφόρα απάτη της χημειοθεραπείας".

 

Θερμή παράκληση, να δαπανήσετε λίγα λεπτά για να το διαβάσετε από εδώ ή εδώ.

 

Ακολουθεί η απάντησή μου:

 

 

Η χημειοθεραπεία, όπως και η υποβολή σε ακτινοθεραπεία ενός καρκινοπαθούς, δεν έχει ως σκοπό να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά να προγραμματίσει το θάνατό τους, συντομεύοντας το χρόνο ζωής τους, ώστε να μην πολλαπλασιαστούν. Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές, είναι στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφαλούς διάκρισης των καρκινικών από τα υγιή κύτταρα. Η φωτοδυναμική θεραπεία του καρκίνου, είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος αντιμετώπισής του. Μια μέθοδος, είναι ο εμποτισμός με χρωστικές των καρκινικών κυττάρων και στη συνέχεια ακτινοβόληση με μήκη κύματος που απορροφώνται βέλτιστα από τις χρωστικές. 


Εναλλακτική θεραπεία ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. 


Παγκοσμίως έχουν δαπανηθεί αμύθητα ποσά, επιστήμονες δαπάνησαν τη ζωή τους στην έρευνα και αυτή τη στιγμή, κοιτάμε στα μάτια τον καρκίνο, αντιμετωπίζοντας τις περισσότερες των περιπτώσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα. 


Βαρέθηκα, αλλά δε θα κουραστώ ποτέ, να απαντάω σε ανοησίες. Αν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, ότι τα κινητά εκπέμπουν ραδιενέργεια, ότι ο Σώρρας θα μας σώσει και ότι κάποιος μασόνος κρατάει το φάρμακο για τον καρκίνο κλεισμένο στο ντουλάπι ενός σκοτεινού εργαστηρίου, δικαίωμά του. 
Ότι θα παίρνει πληρωμένες απαντήσεις όμως, είναι δικό μου δικαίωμα και επιστημονικό καθήκον.

 

Όσο ο κόσμος θεωρεί, ότι κλωτσώντας μια μπάλα και υποστηρίζοντας τσαρλατάνους, η ανθρωπότητα θα πάει μπροστά, απλώς σας ενημερώνω ότι εγώ θα παραμένω εδώ, πεισματικά υποστηρικτής της Επιστημονικής Αλήθειας και του αγώνα των Ερευνητών για προοπτική στη ζωή μας.

 

Θερμή παράκληση, να προωθήσετε το παρόν μήνυμα, ως ένδειξη σεβασμού στους Ερευνητές, τους Ιατρούς και τους Πρώην καρκινοπαθείς.

 

Σ. Ασημέλλης